Sākums $ Notikumi $ Gada LEADER projekts konkursā “Sējējs 2023”

Gada LEADER projekts konkursā “Sējējs 2023”

Okt 18, 2023 | Notikumi

2023.gada 13. oktobrī apbalvošanas ceremonijā “Hanzas Perons” tika pasniegtas Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2023” balvas nominācijā “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”: laureāts IK “Healthy Snacks” un biedrība “Rēzeknes novada partnerība”, veicināšanas balvas – SIA “Janis ECO B&C”, Gulbenes novada Rankas pagasts, un biedrība “SATEKA” un SIA “AMATI projekts”, Balvi, un biedrība “Ziemeļlatgales partnerība”

Konkursu “Sējējs” ikgadēji rīko Zemkopības ministrija, lai noteiktu izcilākos ieguldījumus Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā. “Sējējs” aizsākās 1989.gadā, kad Lauksaimnieku savienība nodibināja prēmiju ar šādu pašu nosaukumu. Bet kopš 1994. gada tika izveidots konkurss “Sējējs” ar jaunu kvalitātes zīmi, aicinot tajā piedalīties visus, kam rūp un kas atbalsta lauku attīstību. Šogad konkurss “Sējējs” norisinājās 30. reizi.

Zīmīgi, ka arī biedrībai “Rēzeknes novada partnerība” šogad ir 15. jubilejas gads un pirmo reizi tā saņem laureāta balvu nominācijā “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”. Tāpēc  esam patiesi lepni šajā svētku gadā saņemt augsto novērtējumu, apliecinot Partnerības un VRG uzņēmēju profesionālo ieguldījumu kopienas stiprināšanā, teritorijas attīstībā un popularizēšanā.

IK “Healthy Snacks” uzņēmējdarbību uzsāka ar LEADER finansējuma piesaisti. Partnerības izpilddirektore Ineta Elksne pauda gandarījumu par uzņēmuma attīstības izaugsmi un norādīja, ka lauku uzņēmēji veicina Latvijas ekonomikas izaugsmi.

Uzņēmuma IK “Healthy Snacks” vadītāja Jūlija Daņiļina pēc balvas saņemšanas teica, ka uzņēmuma novērtējums lieliski motivēs un iedvesmos turpmākajai darbībai.

Uzņēmums saņēma bronzas statuju, kura tapusi iespaidojoties no izcilā latviešu tēlnieka Kārļa Zemdegas radītā pieminekļa “Sējējs” un tiesības lietot “Sējējs 2023” zīmi uz savas produkcijas iepakojuma un prezentmateriālos.

Avoti: https://www.sejejs.lv/, https://www.zm.gov.lv/lv.

Fotogrāfijas: no https://www.sejejs.lv/ un Partnerības arhīva

Print Friendly, PDF & Email

Citas ziņas

Feimaņos izkops klasiskās dejas elementus

2024. gada aprīlī biedrība „Lādiņš” veiksmīgi noslēdza projektu „Pilnveidojies klasiskās dejas nodarbībās!” (projekta Nr.23-01-AL15-A019.2202-000033), kurš tika realizēts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. –...

Bronzas godalga konkursā “Dižprojekts 2023”

2024.gada biedrības “Latvijas Lauku forums” biedru kopsapulcē tika pasniegta Latvijas partnerību balva “Dižprojekts” vietējo iniciatīvu projektiem, kuri realizēti VRG darbības teritorijās ar LEADER ELFLA vai EJZF fonda atbalstu un kuri ir teritorijas lepnums un aktīvo...

Biedrības biedri tiekas ikgadējā kopsapulcē

26.martā norisinājās ikgadējā biedrības “Rēzeknes novada partnerība” biedru kopsapulce, lai atskatītos uz 2023.gadā un iepriekšējā plānošanas periodā paveikto, iepazītu jauno plānošanas periodu un aktualizētu citus jautājumus. 2023.gada izskaņā Partnerība noslēdza...

Aizvadītas “LEADER dīnys” par jauniešu iespējām

21.martā, saulainā astronomiskā pavasara pirmajā dienā 17 Rēzeknes novada jaunatnes jomā iesaistītie speciālisti un nevalstisko organizāciju pārstāvji tikās Partnerības birojā “LEADER dīnuos”. Pasākuma ievadā stratēģijas administratīvā vadītāja Ineta Elksne...

Skip to content