Sākums $ Iepirkumi $ Biedrība „Rēzeknes rajona kopienu partnerība” izsludina iepirkumu (identifikācijas Nr. RRKP2022/01)

Biedrība „Rēzeknes rajona kopienu partnerība” izsludina iepirkumu (identifikācijas Nr. RRKP2022/01)

Dec 21, 2021 | Iepirkumi

Iepirkuma priekšmets: Pētījums par “Rēzeknes rajona partnerība” sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2014.-2020. gadam” ieviešanu un priekšlikumu sagatavošana 2023. – 2027. gada stratēģijas izstrādei

Pasūtītājs: biedrība „Rēzeknes rajona kopienu partnerība”, reģistrācijas numurs 40008122543, juridiskā adrese: Atbrīvošanas aleja 95A, Rēzekne, biroja adrese: Atbrīvošanas aleja 90, Rēzekne, LV-4601, 80.kab., tālrunis: 26363497, e-pasts: info@rezeknesnpartneriba.lv

Piedāvājumi jāiesniedz līdz 2022.gada 21.janvāra plkst. 16.30 Pasūtītāja birojā Atbrīvošanas alejā 90, Rēzeknē, LV-4601, 80.kab., iesniedzot to personīgi vai nosūtot pa pastu vai nosūta elektroniski. Nosūtot piedāvājumu pa pastu, Pretendents nodrošina piedāvājuma piegādi Pasūtītāja birojā līdz šajā punktā minētajam termiņam. Nosūtot elektroniski uz e-pastu: info@rezeknespartneriba.lv. Pretendents to paraksta ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā.

Kontaktpersona iepirkuma jautājumos: izpilddirektore Ineta Elksne (tālrunis: 26363497, e-pasts: ineta.elksne@rezeknespartneriba.lv). Jautājumus par iepirkuma procedūru ieinteresētās personas uzdod rakstiski pa pastu vai e-pastu, adresējot tos norādītajai kontaktpersonai. Pasūtītājs sniedz atbildes rakstveidā uz interesenta norādīto pastu vai e-pastu.


Publikācija IUB mājas lapā: https://pvs.iub.gov.lv/show/681321

Iepirkuma dokumentācija:

Jautājumi un atbildes par iepirkumu

1. jautājums.

Labdien!

Vēlamies noprecizēt iepirkuma “Pētījums par “Rēzeknes rajona partnerība” sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2014.-2020. gadam” ieviešanu un priekšlikumu sagatavošana 2023. – 2027. gada stratēģijas izstrādei” tehniskajā specifikācijā minēto darba uzdevumu.

Punkts 3.2. – “Pretendentam jāizvērtē vismaz 5 (piecu) Eiropas Savienības dalībvalstu (tālāk tekstā – dalībvalstis) – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, un/vai citu – rīcībpolitika, labās prakses piemēri un īstenotie atbalsta pasākumi lauku attīstības veicināšanas jomā. Balstoties uz dalībvalstu pieredzes izvērtējumu, sniegt esošajā politiskajā, institucionālajā, finansiālajā un tiesiskajā ietvarā reāli īstenojamas un analīzē balstītas rekomendācijas par nepieciešamajiem partnerības stratēģijas rīcības plāna uzlabojumiem lauku attīstības veicināšanā, sniedzot argumentētus priekšlikumus attīstības stratēģijas pilnveidē, izvērtējot piedāvātā risinājuma potenciālos riskus un ieguvumus īstermiņā un ilgtermiņā.”

Lai izvērtētu darba izpildei nepieciešamo finanšu apmēru, lūdzam skaidrot, kādā apjomā Pasūtītājs no Pretendenta sagaida ārvalstu labās prakses izvērtēšanu (piemēram, vai tiek sagaidīta padziļināta izpēte, vai arī informāciju pamatā plānots iegūt konkrētu interviju ar attiecīgo valstu atbildīgo iestāžu pārstāvjiem).

1.atbilde.

Labdien!

Atbildot uz jautājumu par iepirkuma Nr.RRKP2022/01 punkta 3.2. izpildes prasībām, skaidroju, ka jāveic padziļināta Eiropas Savienības dalībvalstu izpēte:

– jāveic ES dalībvalstu lauku attīstības plānošanas dokumentu izpēte, kas attiecas uz LEADER pieejas īstenošanu (piem., Lauku attīstības programmas, vietējās attīstības stratēģijas, LEADER pieejas īstenošanas vadlīnijas u.tml.), identificējot un analizējot salīdzināmo dalībvalstu pielietotās metodes un to atšķirības;

– jāveic izpēte par ES dalībvalstu atbildīgo organizāciju darbību un sadarbības modeļiem LEADER pieejas īstenošanā (piem., intervijas ar Zemkopības ministrijas, Lauku atbalsta dienesta, vietējās rīcības grupas pārstāvjiem);

– jāizvērtē ES dalībvalstu jaunākie pētījumi par LEADER pieejas ietekmi uz teritorijas attīstību, identificējot un analizējot rezultatīvos radītājus ar veiktajiem ieguldījumiem, apkopojot labās prakses piemērus.

Balstoties uz ES dalībvalstu rīcībpolitiku, lauku attīstības atbalsta pasākumiem, labās prakses piemēriem un pieredzes izvērtējumu, sniegt esošajā politiskajā, institucionālajā, finansiālajā un tiesiskajā ietvarā reāli īstenojamas un analīzē balstītas rekomendācijas par nepieciešamajiem partnerības stratēģijas rīcības plāna uzlabojumiem lauku attīstības veicināšanā, sniedzot argumentētus priekšlikumus attīstības stratēģijas pilnveidē, izvērtējot piedāvātā risinājuma potenciālos riskus un ieguvumus īstermiņā un ilgtermiņā.

Print Friendly, PDF & Email
Skip to content