2020.gada maijā tika pabeigta ES ELFLA programmas 2014.–2020.gadam apakšpasākuma 19.2. „Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātes 19.2.1. „Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas” ietvaros biedrības “Rēzeknes rajona kopienu partnerība” izsludinātajā projektu konkursā apstiprinātā projekta “Graudaugu pārstrādes ceha izveide Rēzeknes novadā” realizācija. Projekta attiecināmās izmaksas ir EUR 45 000.00. Atbalsta intensitāte ir 70%, līdz ar ko publiskais finansējums EUR 31 500.00, pašu līdzfinansējums – EUR 13 500.00.
Projekta ietvaros tika iegādāts modulis, graudu lobīšanas iekārta, dzirnavas, fasēšanas iekārta. Realizējot projektu, saimniecība uzsāka pārtikas produktu pārstrādi, daļu no savas izaudzētas produkcijas pārstrādājot līdz gala produktam. Zemnieku saimniecības “Liepklans” BIOloģiski sertificētie produkti ir zaļie griķi; diedzētie griķi; šķeltie zirņi, griķu un zirņu makaroni, zaļo griķu un zirņu milti, pilngraudu kviešu un rudzu milti, kā arī griķu sēnalu spilveni.
Ražojot graudaugu produktus, saimniecība ievēro principu izmantot tikai vietējas bioloģiski sertificētas izejvielas, lai ražošanas procesā maksimāli tiek saglabātas izejvielu uzturvielas vai palielināts uzturvielu daudzums. Saimniecība termiski neapstrādā griķus lobīšanas procesa laikā, tādēļ zaļie griķi saglabā daudz labāk un vairāk vitamīnu un uzturvielu. Mūsdienās dzirnakmeņi graudu malšanai tiek izmantoti ļoti reti. Z/S “Liepkalns” akmens dzirnavas ļauj iegūt unikālus miltu malumus. Akmens dzirnavās maltajiem pilngraudu miltiem ir lielāka uzturvērtība. Tādā veidā maltajos miltos grauda sastāvdaļas saglabājas atbilstoši dabiskajām proporcijām, jo ar akmeņiem malšana notiek lēnām, un dīglis netiek pakļauts pārāk augstai temperatūrai, kurā noārdās daudzi vitamīni.
Z/S īpašnieks Aleksejs Danilins