Sākums $ 2015-2020 $ Sadarbības projekti $ 2020.gadā plānots uzsākt starpvalstu sadarbības projekta īstenošanu

2020.gadā plānots uzsākt starpvalstu sadarbības projekta īstenošanu

Dec 19, 2019 | Sadarbības projekti

Biedrība “Rēzeknes rajona kopienu partnerība” (Partnerība) īsteno 2019. gādā apstiprināto starpvalstu sadarbības projektu “Sakrālā kultūras mantojuma renesanse”. Projekta sadarbības partneri ir septiņas Spānijas vietējās rīcības grupas (VRG).

Projekta mērķis ir attīstīt un veicināt sakrālo un kultūras tūrismu reģionā, izceļot reģiona kultūras vērtības un ieviešot inovācijas gan Latvijā, gan Spānijā.
Plānotās projekta aktivitātes galvenokārt balstās uz pieredzes apmaiņas pasākumiem par sakrālo tūrismu pārstāvētajās valstīs. Projekta mērķis gūt pieredzes apmaiņu minētajā jomā un rast jaunus, unikālus risinājumus sakrālā tūrisma attīstībai reģionā.

Meklējot vidusceļu starp sakrālo un laicīgo, lai dažādotu sakrālā tūrisma piedāvājumu un pievienotu tam papildu vērtību, projekta ietvaros tiks izveidots aktivitāšu komplekss, kas būs konkurētspējīgs ar ārvalstu sakrālā tūrisma piedāvājumu un bagātinās vietējo un ārvalstu ceļotāju pieredzi ar jauninājumiem un pilna spektra tūrisma pakalpojumiem. Projekta ietvaros tiks izceltas pašu reģiona sakrālā tūrisma pērles, pievienojot tām unikalitāti, papildus pakalpojumus, aktivitātes un inovatīvus risinājumus.

2020.gadā plānots uzsākt īstenot projekta aktivitātes Latvijā un Spānijā. Plašāka informācija par projekta aktualitātēm tiks publicēta Partnerības mājas lapā www.rezeknespartneriba.lv.

Uzziņai: Projekts tiek īstenots Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros un saskaņā ar Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju 2015.–2020.gadam.

Print Friendly, PDF & Email

Citas ziņas

Papildināti tērpu komplekti Lendžu dejotājiem

Nautrēnu apvienības pārvalde ES ELFLA programmas 2014.–2020.gadam  apakšpasākuma 19.2. „Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātes 19.2.2. „Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” ietvaros īsteno LEADER...

Aušanas meistardarbnīcas izveide

2024.gada Vasaras saulgriežos durvis vēra vaļā Gaigalavas pag. Strūžānos izveidotā aušanas darbnīca.  Realizēts ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 19.2 “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas...

Aužam Gaigalavā!

“Varakļānu novada kultūrizglītības atbalsta biedrība” ar Lauku atbalsta dienesta  finansiālo devumu īstenoja Rēzeknes novada partnerības atklātā LEADER projektu konkursa projektu “Aušanas nodarbības”. Nr. 23-01-AL15-A019.2202-000002. Tā mērķis: Rēzeknes novada...

Bērzgalē bērziem būt!

Nautrēnu apvienības pārvalde ES ELFLA programmas 2014.–2020.gadam  apakšpasākuma 19.2. „Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātes 19.2.2. „Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” ietvaros īsteno LEADER...

Skip to content