Sākums $ Notikumi $ Tiešsaistes tikšanās kopienu stiprināšanai

Tiešsaistes tikšanās kopienu stiprināšanai

Jan 17, 2024 | Notikumi

Biedrība “Latvijas Lauku forums” sadarbībā ar pieaicinātiem ekspertiem organizē “Viedās trešdienas”. “Viedajās trešdienas” – tās ir tiešsaistes tikšanās zoom platformā katru vai katru otro trešdienu, kur ir lieliska iespēja uzzināt vērtīgo, aktuālo un noderīgo darbam ar kopienu!

Piedalīties aicināts jebkurš interesents – gan atpazīstamības zīmes “Viedais ciems” kopienu pārstāvji, gan iedzīvotāji, kuri pavisam nesen sākuši domāt par kopienas formēšanos un vietējo izaicinājumu risināšanu.

Tiešsaistes tikšanās martā

6.martā plkst. 15:00, Zoom platformā, pieejas saite: https://saite.lv/fBxP
“VIEDAIS CIEMS 2024 vērtēšanas kārtība un kritēriji”, tikšanās ar Zani Seredinu, biedrības “Latvijas Lauku forums” izpilddirektore p.i. Detalizētāka vērtēšanas kārtības, kritēriju un nosacījumu iepazīšana atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS” pieteikuma sagatavošanā.
Ieraksts pieejams ŠEIT.

13.martā plkst. 15:00, Zoom platformā, pieejas saite: https://saite.lv/FELO
“Stratēģiju izstrāde”, tikšanās ar Katrīnu Idū, Eiropas Komisijas tehniskā atbalsta projekta “The Smart Rural 21th Century” eksperti. Tikšanas laikā  tiks stāstīts par stratēgiju izstrādi atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS” dalībniekiem. Tiks tuvāk izskatīta stratēģiju nozīmīgums un veidošanas bāze.
Ieraksts pieejams ŠEIT.


20.martā plkst. 15:00, Zoom platformā, pieejas saite: https://saite.lv/PzHM
Jautājumu un atbilžu tikšanās ar organizatoru komandu un kādu žūrijas locekli
Ieraksts pieejams ŠEIT.

Tiešsaistes tikšanās februārī

21.februārī plkst. 15:00, Zoom platformā, pieejas saite: https://saite.lv/WCuJ
“Informācijas traucējumi 3.0. Vai mediju un žurnālistikas profesionālā ētika ir vienīgais risinājums?”, tikšanās ar Andu Rožukalni, Latvijas sabiedrisko mediju ombuds, RSU profesore. Sabiedrisko mediju ombuds ir Latvijā pirmā sabiedrisko mediju pašregulācijas institūcija. Ombuds ir kā vidutājs starp sabiedriskajiem medijiem un sabiedrību, nodrošinot pašregulācijas principu ievērošanu un atbildīgu attieksmi pret auditoriju. Lekcijā tiks apskatītas tādas tēmas kā  par kritiskā domāšana, dezinformācija un pašregulācija.

14.februārī plkst. 15:00, Zoom platformā, pieejas saite: https://saite.lv/NqEk
“Projekti veiksmīgai kopienas attīstībai”, tikšanās ar Inesi Dunduri,  biedrības “Mežinieku apkaimes attīstībai” valdes locekli, projektu un stratēģisko vadītāju, vides pārvaldes un investīciju eksperti. Pieredzē balstītā stāstījumā būs iespēja uzzināt, kā izvērtēt situāciju un nepieciešamību piesaistīt fonda līdzekļus. Kā arī, kas jāņem vērā veiksmīga projekta pieteikuma sagatavošanā un realizācijā, lai tā saturs ir  gan pietiekami ambiciozs, gan atbilst kopienas stratēģijai.
Ieraksts pieejams ŠEIT.

Tiešsaistes tikšanās janvārī

24.janvārī plkst. 15:00, Zoom platformā, pieejas saite: saite.lv/mCWY
“Kā no potenciālā sadarbības partnera saņemt atbildi “jā””, jeb “Runas formula sadarbības aicinājumam un tīklošanās meistarības triki”, tikšanās ar Katrīnu Cīruli, publiskās runas treneri. Katrīnas pieredzē ir 20 gadi uz profesionālās mūzikas skatuves, viņa ir lektore un online kursu autore ar 15 gadu pieredzi pedagoģijā un apmācību organizēšanā/ vadīšanā.
Tiks apskatītas šādas tēmas: Kā sevi un savu ideju iepazīstināt īsā prezentācijas teikumā (runas struktūra), klasiskākās tīklošanās kļūdas, kā izveidot runu sadarbības aicinājumam, lai saņemtu atbildi “jā”.
Ieraksts un prezentācija pieejama ŠEIT.

31.janvārī plkst. 15:00, Zoom platformā,pieejas saite: saite.lv/OgWm
“Dzīves stāsti – iedvesma darbam ar kopienu”, par to kā sarunāties, kā sadzirdēt, kā radoši veidot aktivitātes ņemot par iedvesmu iedzīvotāju dzīves stāstus. Tikšanās ar Andu Šarkovsku, biedrības “Latvijas Lauku forums” projektu koordinatori, biedrības “Jaunolaines attīstībai” valdes priekšsēdētāju un pasākumu režisori.
Pieredzes stāsta ieraksts un prezentācija pieejama ŠEIT.

Sagatavots pēc biedrības “Latvijas lauku forums” informācijas
Publicēts: 17.01.2024.
Atjaunināts: 28.03.2024

Print Friendly, PDF & Email

Citas ziņas

Feimaņos izkops klasiskās dejas elementus

2024. gada aprīlī biedrība „Lādiņš” veiksmīgi noslēdza projektu „Pilnveidojies klasiskās dejas nodarbībās!” (projekta Nr.23-01-AL15-A019.2202-000033), kurš tika realizēts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. –...

Bronzas godalga konkursā “Dižprojekts 2023”

2024.gada biedrības “Latvijas Lauku forums” biedru kopsapulcē tika pasniegta Latvijas partnerību balva “Dižprojekts” vietējo iniciatīvu projektiem, kuri realizēti VRG darbības teritorijās ar LEADER ELFLA vai EJZF fonda atbalstu un kuri ir teritorijas lepnums un aktīvo...

Biedrības biedri tiekas ikgadējā kopsapulcē

26.martā norisinājās ikgadējā biedrības “Rēzeknes novada partnerība” biedru kopsapulce, lai atskatītos uz 2023.gadā un iepriekšējā plānošanas periodā paveikto, iepazītu jauno plānošanas periodu un aktualizētu citus jautājumus. 2023.gada izskaņā Partnerība noslēdza...

Aizvadītas “LEADER dīnys” par jauniešu iespējām

21.martā, saulainā astronomiskā pavasara pirmajā dienā 17 Rēzeknes novada jaunatnes jomā iesaistītie speciālisti un nevalstisko organizāciju pārstāvji tikās Partnerības birojā “LEADER dīnuos”. Pasākuma ievadā stratēģijas administratīvā vadītāja Ineta Elksne...

Skip to content